Photobucket - Video and Image Hosting

Scrisoare sado-MuuMuusochistica
     media: 5.00 din 1 vot

de Muumipeikko Suomi

Salve de la Marea Nordului !
Ce mare, nu vedeti ce mica se facu in fata tunurilor amenintatoare? Nici nu mai indrazneste sa miste in front. Iaca si ea acolo, zace si nici macar valuri nu face. S-a plictisit lumea, n-a mai ramas picior de om pe plaja. S-au suit fiecare pe cate un tun, i-au dat foc si s-au proiectat pe malul celalalt, in Danemarca, sperand sa gaseasca acolo ceva mai interesant.
Tunurile sunt langa fortareata din Varberg, construita pe la 1300 toamna de catre danezi cu sprijin norvegian, fix in coasta vestica a suedezilor. Sigur ca multe i s-au intamplat de atunci fortaretei, au daramat-o, au construit-o, iar au daramat-o, iar au construit-o…pana cand li s-a acrit si au bagat-o-n obiectivul turistilor. La inceput turistii n-au fost de accord. Pe la 1800 toamna se zicea ca Varberg este fara urma de indoiala cel mai urat loc din Suedia: ladoiul de nisip al Nordului, nu tu copaci, nu tu umbre, nici macar o pata verde cat vezi cu ochii; numai munti cheliosi, apa sarata si nisip nisip nisip.
Asa este, dom´le! Uratenia pamantului! Sa nu carecumva sa veniti aici! Doar daca aveti cumva o mare dorinta de a folosi tunurile. Va garantez ca ele constituie o metoda minunata de a zbura spre malul danez, ma voi ocupa personal de lansarea dumneavoastra catre destinatie.
PLAJA ESTE NUMAI SI NUMAI A MEA, Muuhahaha, Muuhahaha!
Asta pana se face vara si vin turistii germani. Varberg e invadat de zbierete de parinti si copii, de bere si de wurst la gratar (sau parca era wurst, bere si zbierete de parinti si copii la gratar?).
Deja e martie si in Varberg iarna s-a imbolnavit , imi vine sa plang…Comentarii

Ce frumoasă e marea Nordului!
Mi se pare mie sau văz coada unui rechin în pozele cu tunuri?
de vladstroescu in data de 2007-03-02 15:38
Hmmm...poate ca e o mica mica bucata de monstru marin. Stii foarte bine ca exista o stransa corelatie intre apa si turisti vazatori. Chiar anul trecut s-au frecat unii la ochi si dupa aceea au raportat o creatura mare mare, maro si fara blana. Totusi, in Aftonbladet nu se vede decat un cos de gunoi, o racheta de tenis si, evident, nelipsitele cutii goale de bere.

Oi fi avut eu mai mult noroc :)
de Muumipeikko in data de 2007-03-02 21:46
Hmm, han jagar sjöodjur i Varbergs vallgrav?
de vladstroescu in data de 2007-03-02 22:25
Da, un reporter (nu eu, nu eu!) care vaneaza monstri marini in apele de la Varberg. In jurul fortaretei este un sant cu apa (vallgrav) in care cica ar fi incaput printr-o minune creatura cu pricina. Parerea mea este ca monstrul s-a simtit inghesuit din cauza cutiilor de bere si s-a mutat in mare.

O precizare: portiunea de mare din fotografii se numeste Kattegatt in suedeza, este un golf al Marii Nordului.
de Muumipeikko in data de 2007-03-02 23:09


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile